7 sept. 2008

Puterea extraordinara a subconstientului tau

                                                                                                                                            Joseph Murphy
Recenzie facuta de Constantin Tudoran

In noi se ascunde un adevarat tezaur. 

 Marele secret al reusitei in viata. 

Marele secret rezida in puterea miraculoasa, creatoare ce salasuieste in subconstient, loc in care poate putini s-au gandit sa-l caute acolo. 

In continuare se vor prezenta tehnicile simple in acest sens si totodata se vor intelege si fenomenele ce au loc. Trebuie doar sa fim deschisi si receptivi la stimuli si la energiile subtile si benefice din macrocosmos. Este dreptul dvs. sa descoperiti lumea interioara a gandurilor, a sentimentelor, o lume plina de putere, de lumina, de dragoste si de frumusete. 

In subconstient veti gasi solutia tuturor problemelor si cauzele lor. 

 Necesitatea unei baze practice in revelarea misterelor subconstientului. 

In orice domeniu este necesar sa cunoastem legile, pentru a ne fi apoi usor in modul lor de aplicare, sa dobandim apoi o mai mare siguranta in comportamentul zilnic, in modul de a judeca problemele vietii. 

Un adevar universal este ca tot ce imprimati in subconstient,se va proiecta pe ecranul vietii, mai devreme sau mai tarziu, sub forma unei conditionari, a unei experiente sau unui eveniment anume. 

Subconstientul actioneaza in virtutea legii credintei. Sa vedem ce este credinta, de ce si cum se modifica ea. Credinta ferma, fara suspiciuni, fara idei false sau superstitii de orice fel, este calea care va va duce la obtinerea rezultatului scontat. 

A venit timpul sa capatati incredere in adevarurile eterne, ce guverneaza lumea si viata. Astfel veti progresa spiritual din ce in ce mai mult. Intretineti numai ganduri armonioase, aspiratii catre sanatate, pace launtrica si bunavointa si in viata dvs. se vor petrece adevarate miracole. 

 Caracterul dual al mintii. 

Desi nu pare evident, toti oamenii de stiinta sunt de acord cu aceasta afirmatie. Ele sunt numite mentalul obiectiv sau constient si mentalul subiectiv sau inconstientul, mentalul ce supravegheaza actiunile voluntare si mentalul ce supravegheaza actiunile involuntare, sau pe scurt constientul si subconstientul. 

Constientul si subconstientul. 

Acest capitol este fulminant prin informatiile ce le primim de la autor. Ne indruma pentru inceput sa ne debarasam de ganduri ce ne perturba si sa ne relaxam complet. Cum? Spunand incet, rar ca vrem sa scoatem din minte tot ce ne perturba, ca vrem sa ne relaxam profund.In acest moment putem trece sa meditam in liniste, asupra gandurilor de pace, de bucurie, de bunavointa si de prosperitate. Suntem indrumati sa semanam ganduri bune pe cale de judecata sau in mod rational, gandindu-ne la cele de mai sus si vom culege roade minunate, o recolta bogata din subconstient. 
Subconstientul este aidoma unui sol ce hraneste orice fel de seminte, fie ele bune sau rele. Aici autorul face o comparatie neprevazuta dar plina de adevar si de invataminte: “Credeti ca agricultorii culeg struguri din maracini sau smochine din scaeti?”. 

Astfel se va crea in jurul nostru numai stari armonioase, precum si o tovarasie favorabila si agreabila, din toate punctele de vedere. 

Daca privim in jurul nostru, vedem ca doar cei cu adevarat intelepti se preocupa intens de descoperirea formidabilelor lumi subtile si spirituale din interiorul lor. 

Prin cunoasterea interactiunii ce are loc intre constient si subconstient, vom putea transforma intreaga noastra viata. Pentru a schimba conditiile exterioare, trebuie sa actionam asupra cauzei care le-a produs. Pentru a suprima neintelegerile, dezordinea, saracia sau neputinta,trebuie inlaturata chiar cauza lor, si aceasta cauza rezida tocmai in felul in care gandim.Veti vedea transformari in sinea dvs., in jurul dvs. si succesul nu va intarzia sa apara. 

Acest capitol cred ca este cel mai important, asa ca mai va retin atentia cu un exemplu colosal. Caruso, marele tenor, intr-o zi a avut un trac foarte mare, transpiratia si sufocarea erau evidente si mai avea cateva minute pana intra pe scena . Intrucat el stia ceea ce invatam aici,cei din culise, probabil nu toti, au fost foarte mirati cand l-au auzit strigand: “Micul eu vrea sa-l sugrume pe marele eu”. Adica constientul ( micul eu ) si subconstientul ( marele eu ). Apoi Caruso a continuat asa: “Du-te, pleaca! Marele eu va reusi sa cante”. A recunoscut apoi ca imediat a simtit, cum toata fiinta i-a fost inundata de o forta nebanuita. Succesul lui a fost pe deplin. 

Ce desprindem: ca daca rationalul nostru este plin de neincredere, de suspiciune, de anxietate,de griji, “marele eu” ne copleseste cu sentimente de panica si disperare. In acest moment faceti ca marele Caruso, spunand: “Taceti, linistiti-va, eu comand, iar voi trebuie sa va supuneti. Va controlez pe deplin si nu trebuie sa va manifestati acolo unde nu aveti ce cauta”. Desigur ca puteti formula cum credeti aceasta formula de adresare fiintei dvs. interioare. Este colosal sa puteti vorbi cu autoritate si putere de convingere fiintei dvs. profunde si irationale, pentru a restabili linistea, armonia si calmul spiritual. Subconstientul este permanent subiectul sugestiilor constientului, de aceea mai este numit mental subiectiv. 

Diferente marcante intre constient si subconstient. 

Acest capitol este pur si simplu relaxant. Se da cateva exemple, din care voi relua doar unul: Daca spuneti, “Nu-mi plac ciupercile”, si apoi sunteti servit cu o mancare de ciuperci, veti suferi o indigestie, caci subconstientul dumneavoastra spune: “Stapanului ( mentalul constient ) nu-i plac ciupercile”. Este un exemplu amuzant, ce ilustreaza diferentele esentiale si modurile specifice de operare ale mentalului constient si ale celui subconstient. 

Cum reactioneaza subconstientul. 

Aci este dat un nou exemplu cu o femeie in varsta care si-a repetat dorinta timp de 2 saptamani in minte, cand era linistita, si cu multa credinta si evlavie, iar in cateva saptamani s-a realizat. Este vorba de recasatoria ei cu un domn pe care il dorea, fara sa stie cine va fi, dar spunand si ce calitati doreste sa aiba el. 

Autorul ne spune astfel ca in momentul cand a reusit sa creeze o imagine mentala clara a ce-si dorea,subconstientul i-a raspuns rezolvand situatia, in virtutea legii rezonantei. Insa trebuie sa retineti ca 
trebuie sa fiti corecti in ceea ce cereti, si sa va rugati catre Dumnezeu in permanenta si cu evlavie, nu de parada. 
Scurt rezumat al cap.1 
1. Adevarata bogatie se afla in propria dvs. fiinta. Acolo trebuie sa cautati implinirea celor mai
arzatoare dorinte. 
2. Marele secret al tuturor geniilor din toate epocile este capacitatea extraordinara de a intra in cntact cu puterile subconstientului lor si de a le folosi corespunzator. Si dvs. puteti face la fel. 
3. Subconstientul cunoaste rezolvarea oricarei probleme. Daca ii sugerati inainte de a adormi: 
“Doresc sa ma trezesc la ora 6”, el va va trezi exact la aceasta ora. 
4. Subconstientul este creatorul corpului dumnavoastra si ii sta in putere sa va vindece de orice boala. Sugestionati-l in fiecare seara cu ideea unei sanatati perfecte si el, fiind servitorul dvs. fidel , se va supune. 
5. Orice gand constituie o cauza, orice situatie reprezinta un efect. 
6. Daca doriti sa scrieti o carte, o minunata piesa de teatru, sa tineti conferinte inspirate, sugestionati-va constientul cu putere, din tot sufletul, si el va raspunde cu siguranta. 
7. Sunteti asemenea unui capitan ce-si conduce vaporul. Trebuie sa dati ordine potrivite ( sugestii si imagini mentale ) subconstientului, care controleaza si guverneaza toate experientele vietii dvs. 
8. Nu spuneti niciodata: “Mi-e imposibil” sau “Nu am mijloace sa…”. Subconstientul va prelua aceste sugestii si va face astfel incat sa nu aveti bani sau sa nu puteti face ce v-ati propus. 
Afirmati mereu: “ Imi sta in puteri sa fac orice datorita subconstientului meu”. 
9. Legea ce sta la baza intregii manifestari este legea credintei. Credinta este gandul intretinut permanent si in mod constient. Respingeti cu fermitate orice gand ca cineva sau ceva va poate face rau. Aveti incredere in uriasa putere a subconstientului de a va vindeca, inspira, revitaliza si imbogati. 
10. Schimbati-va radical, in sens benefic, modul de a gandi, numai in acest fel va veti influenta pozitiv destinul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu