28 nov. 2008

Rugaciunea Sfintului Francisc din Assisi:


„Doamne, fa ca din mainile mele sa se vada lumea Ta,
Si acolo unde este gelozie lasa-ma sa pun Dragostea,
Acolo unde este ura lasa-ma sa pun Iertarea,
Acolo unde este cearta lasa-ma sa pun Unitatea,
Acolo unde sint erezii lasa-ma sa pun Adevarul,
Acolo unde este indoiala lasa-ma sa pun Credinta,
Acolo unde este disperare lasa-ma sa pun Speranta,
Acolo unde este intuneric lasa-ma sa pun Lumina,
Acolo unde este suparare lasa-ma sa pun Bucurie.
Ajuta-mi, Doamne,
Nu atat sa caut mingaiere, cit sa mingai pe altii,
Nu atat sa caut intelegere, cit sa-i inteleg pe altii,
Nu atat sa caut iubire, cit sa iubesc.
Pentru ca cel care da, acela si primeste,
Cel care se uita pe sine, acela se si regaseste,
Cel care iarta este si el iertat,
Cel ce moare, acela se naste in viata vesnica.
Ajuta-mi, Doamne,
Fa ca din miinile mele sa se vada lumea Ta“.

3 comentarii:

 1. unt incitante mesajele tale , mai ales pentru cei din cercul tau de cunoscuti care stiu ca in spatele manifestarilor tale se afla o pternica credinta si iubire catre Dumnezeu. Asa se face ca deseori ma surprinde unele mesaje postate in blog, caci incerc sa ma pun la punct cu ceea ce tu deja manifesti. Asa se face ca m-am documentat despre viata si opera patronului Italiei.

  Model de viata apostolica si evanghelica directa ( 1181 – 1226 ), impreuna cu un grup adunat in jurul sau care-i impartaseau ideile si urmau aceiasi cale, pun bazele nucleului Primului Ordin Franciscan.

  Viata sa foarte de timpuriu ( de la 20 de ani ) a cunoscut modestia si renuntarea la bunurile lumesti, adica autodezmostenirea, caci provenea dintr-o familie instarita. A renuntat la conducerea Ordinului care presupunea anumite facilitati; nu accepta decat o viata boema si plina de iubire catre Dumnezeu si fata de aproapele sau. Este si numit ca sfant al saraciei, al umilintei si al iubirii.

  Se stie acum ca trairea intense a iubirii divine este insotita de aparitia stigmatelor. Un cercetator recunoscut pe plan mondial in misticism, Thurston, arata ca timp de 13 secole aceasta stigmatizare nu este cunoscuta. De la Sf. Francisc de Assis pana in present si faptul ca in ultimii sai ani de viata a cunoscut aceste insemne Hristice, s-a observat ca exemplul lui au fost urmate si de altele.

  Se remarca ca si-a dedicate viata in totalitate ascultarii de semnele care i le trimitea Dumnezeu, deci se poate zice ca s-a abandonat total Vointei Divine.

  Francisc de Assis pe numele sau adevarat, Giovanni Bernardone, a lasat cam 30 de scrieri, scurte de altfel, si printer cele mai importante figureaza si Cantarea fratelui soare sau, cum mai este numita Cantarea fapturilor.

  Francisc a fost proclamat sfant la numai doi ani de la moartea sa iar in 1939 a fost declarat, alaturi de Sf. Ecaterina de Siena, patronul Italiei.

  Consider ca prin acest inscris contribui la cunoasterea mai buna a celui care a fost un model de viata apostolica, identificand viata sa cu invataturile Mantuitorului Isus Hristos si poate se intelege mai bine de ce se fac rugaciunile coelctive cu franciscanii la comemorarea acestui Sfant.

  RăspundețiȘtergere
 2. am o carte despre viata Sf.Francisc din Assis.o sa ti-o aduc la Bucuresti cu prima ocazie.sigur va fi intr-o marti....

  RăspundețiȘtergere