21 dec. 2008

Nasterea si moartea

Oare destinul nostru ne este impus fara o lege si fara nici un scop ? Pentru ce ocaziile oferite oamenilor sunt asa de inegale? Cum de permite Dumnezeu acest lucru, cand se spune ca nici un fir de iarba nu creste fara voia Lui? Daca exista intr-adevar un Dumnezeu, pentru ce este atata mizerie in lume? Pentru ce oamenii tari devin intr-o buna zi orbi? Pentru ce copiii nevinovati sunt loviti de boli si mame care-si strang cu dragoste la san copilul, sunt omorate? Pentru ce raul nu este pedepsit si binele compensat? Pentru ce criminalul circula liber si inocentul este aruncat in inchisoare? De ce aceia care muncesc cinstit sunt dispretuiti, iar cei nerusinati si sarlatani se imbogatesc?

 Omul nepregatit nu poate raspunde acestor intrebari, pentru ca in fata lui sta aparenta si nu realitatea. 

Putini oameni isi dau osteneala sa gaseasca o explicatie a lumii care ii inconjoara! Aceasta lucrare va. redeschide pe parcursul ei o mica fereastra ce va lumina un inceput de raspuns la aceste intrebari tulburatoare.

Omul, in fata acestor framantari ramane dezorientat si se intreaba cu neliniste: Care este Adevarul?

Sa ne intoarcem un pic cu mintea si cu sufletul la ceea ce ne-a spus acum 2000 de ani Marele, Bunul si Iubitul de oameni, Iisus Cristos: ''Cunoasteti adevarul si adevarul va va elibera!''Sa reducem acestea la fizica simpla a lumii inconjuratoare.

Cand oamenii devin complet constienti de orice adevar din lumea fizica, se eliberaza de conceptia lor ignoranta asupra acelui lucru sau fenomen. In clipa cand oamenii au cunoscut faptul ca pamantul este sferic, ca se roteste in jurul soarelui, ei s-au eliberat de ideea antica a unui pamant plat si a unui soare care urca si cobora. In clipa cand oamenii se eliberaza de credinta ca sunt biete fiinte supuse legilor omenesti ale vietii si mortii si limitarilor impuse de gradul lor de ignoranta, in clipa aceea vor vedea ca sunt eliberati de toate prejudecatile omenesti si ca pot deveni, daca vor, Fii ai lui Dumnezeu, fiinte perfecte care nu au nimic de-a face cu dizarmonia. 

Si Dora are o parere asemanatoare;''caci nenorocirile omenesti nu sunt cauzate de un Dumnezeu pedepsitor, asa cum afirma unii, ele sunt false excrescente care s-au adunat in corpul omului, ca rezultat al gandirii si faptuirii gresite. De exemplu, boala este consecinta nerespectarii unor legi ale Naturii care, in timp, duc la deteriorarea corpurilor omului, aparand diferite dezechilibre resimtite ca boala; este rezultatul intelegerii gresite pe care o are omul fata de fiinta sa reala. Iertarea este un factor important in vindecare. Dar pentru a ierta, atentia trebuie concentrata asupra Iubirii.''

Rostul acestor planse este tocmai de a explica omului o mica parte din adevarul despre el insusi, de a cunoaste ca nu este independent si ca viata lui se desfasoara dupa niste legi perfect alcatuite, de la care nu se abate nici chiar Creatorul si ca, incalcarea acestor legi atrage de la sine propria pedeapsa, ca moarte nu exista si atunci cind ajungi prin cunoastere si autocunoastere sa descifrezi tainele acestui fenomen fiziologic natural, teama dispare, caci noi avem teama in viata doar de ceea ce nu cunoastem. Aflam ca viata continua, dar sub o alta forma vibratorie, unde constiinta capata noi calitati.

Fragment din cartea "Nasterea si moartea"

3 comentarii:

 1. Intamplator sau nu, citeam aceasta carte la aparitia randurilor mentionate de blog. Acum am terminat de citit invataturile din carte si sunt un pic mirat de frumusetea celor expuse in carte. Nu pun la indoiala nimic, nu sunt necunoscator in notiunile si aspectele din carte. Dar cursivitatea si usurinta cu care sunt date toate explicatiile dezarmeaza. Deci mai sunt multe alte aspecte ce mai trebuiesc aflate, aceasta ar putea fi explicatia care vadeste usurinta in exprimare.

  Intradvar, simt si o tristete ca sunt diferente mari intre oameni in a percepe si accepta aceste adevaruri, nemai vorbind ca fiecare ar trebui sa porneasca pe un drum propriu de cautari si aflari a necunoscutelor. Greu s-a acceptat o serie de lucruri “nevazute”: ma refer numai la cele din stiinta din ultimii ani si zeci de ani. Cat timp mai trebuie sa treaca pana cand medicina si stiintele inforenergetice se vor studia in scoli si facultati. As dori ca Romania sa fie un exemplu pentru toti. Am face viata mai usoara tuturor fratilor nostril. Nu exista ridicol, nu vor fi insuccese. Ar trebui sa se testeze, official si apoi de luat masuri.

  Stim cu totii ca fiecare putere studiaza pe ascuns aceste forte. Se obtin rezultate deja, au mai aparut unele stiri prin presa, dar nu vor putea fi utilizate niciodata si in nici-un caz pentru distrugere, pentru razboi, ci doar pentru armonizare, dezvoltare spirituala, pace, sanatate si iubire fata de tot ce este creatia lui Dumnezeu.

  Daca vom percepe rolul energiilor, al vibratiilor, poate vom intelege ce suntem noi si care ne este viitorul. Noi suntem de fapt, in prezent, o manifestare a acestor forme de energie, ce imbraca trei forme. Una este trupul, ca energie grosiera, care este si vizibila. Celelalte doua forme de energie sunt invizibile. Ratiunea sau sufletul, a doua forma de existentialitate, ca interfata cu ultima forma de manifestare a noastra care este spiritul si care o forma de energie foarte inalta.

  Viata si moartea au astfel o explicatie destul de simpla si sunt explicate stiinfic de inforenergetica. Prin moarte se trece la forma de energie foarte inalta in care rezista ca structura nemuritoare doar spiritul. Crestinii adevarati vor intelege mai usor aceste explicatii, ceilalti si ma refer in special la atei, probabil ca nu vor sa inteleaga, inca, dar evolutia lor este si ea o lege divina si va veni acesta vreme si pentru ei.

  Titi.

  RăspundețiȘtergere
 2. Titi,foarte bine exprimat!si,da,va veni si vremea agnosticilor si ateilor(mare diferenta intre ei nu este)sa cunoasca aceste invataturi si sa le simta.acum ei sunt inca asa cum poate am fost noi inainte sa intelegem si sa SIMTIM trairile din rugaciuni,Biblie.toate la timpul lor!

  RăspundețiȘtergere
 3. foarte interesante ideile expuse, pentru care ai nevoie de rabdare si recitire, ca sa intelegi in profunzime

  RăspundețiȘtergere