3 feb. 2009

Din tainele vietii si ale universului

"Un copil se naste intr-o familie saraca,de care este legat prin trecutul sau.Parintii sai,fiind sanatosi si fizicul lor avand anumite insusiri estetice,dau copilului,prin ereditate,un trup sanatos si o infatisare atragatoare.
Intr-o viata precedenta,duhul acestui copil a facut un mare bine unui om,pe care acum destinul l-a adus sa se nasca in preajma acestei familii.Desi copilul s-a nascut in sanul unei familii sarace,ii este harazit sa dispuna de o mare avere.Cei din spatiu,care ajuta la marea opera a Creatorului,combina astfel conditiile ca datornicul de alta data,fiind acum,om bogat,sa nu aiba copii si totusi sa-si doreasca.Vazand acest copil frumos si inteligent,bogatasul il place nespus de mult si il cere de la parintii sai saraci pentru a-l adopta,educa si creste ca pe copilul sau.
Copilul-fostul filantrop,care l-a scos din mizerie pe actualul bogatas,isi primeste rasplata faptei din partea datornicului sau de odinioara,care ii pune acum la dispozitie intreaga avere.
Pentru nestiutori,asemenea imprejurari par nascute din"intamplare",ele fiind de fapt efectele unor cauze produse in trecut.Destinul cere desfasurarea evenimentelor dupa modul cum era conduita omului in trecut.In felul acesta,Justitia divina se aplica fara greseala si fara indurare.Astfel omul,Pamantul,universul intreg merg in scurgerea timpului fara de sfarsit din progres in progres.
.........................................................................................................................................................
Desi incatusat si marginit in aceasta viata,spiritul poate gandi,simti,dori si face ca viata sa viitoare sa fie mai usoara,mai libera si cu puteri mai mari,sau va face ca facultatile sale viitoare sa fie si mai reduse,viata sa si mai trista.
Omul este impricinatul,acuzatorul,judecatorul si victima sa proprie.El face greseli,se judeca,se condamna,isi construieste temnita pedepsei sale,se margineste sau se inalta in puteri spirituale.
...........................................................................................................................................................
Destinul colectiv
Cand faptele sale rele s-au acumulat prea mult,cand gandurile si vorbele au creat in preajma sa o lume nevazuta,impiedicand ajungerea fluidelor superioare pana la el,coplesit de povara pacatelor sale adunate din viata in viata,omul va fi smuls din seria nesocotintelor sale,printr-o zguduire sufleteasca puternica.Acest seism il va aduce la o alta conceptie,la o alta intelegere a adevarurilor,a legilor,a legaturii dintre el si cauzele create de el.In vederea acestui scop,destinul sau este astfel alcatuit incat viata trupeasca sa-i fie brusc curmata,printr-o moarte violenta in razboi,revolutie,incendiu,cutremur,naufragiu,catastrofa feroviara etc.
Toti cei desemnati de Fortele ceresti,de spiritele executoare ale legii destinului,sa treaca printr-o moarte violenta,vor fi adunati intr-o zi la un loc,fiind pusi in situatia de a pieri brusc din existenta lor fizica.Se vor imbarca pe acelasi vapor-care va neufragia,trenul lor va deraia,vor merge la teatru,unde vor fi carbonizati de un incendiu etcInsa vor scapa toti cei nedestinati acestui fel de a pleca din lumea fizica,neavand in destinul lor datorii de platit printr-un accident sau catastrofa.Acestia vor pierde trenul sau vor renunta in ultimul moment de a mai pleca cu acel tren sau vapor,vor scapa ca prin minune din mijlocul unei catastrofe seismice sau a unei inspaimantatoare ploi de gloante etc.Cazul se va prezenta multimii nestiutoare ca fiind "o scapare providentiala",dar in realitate a fost determinat de legea cauzalitatii."

3 comentarii:

  1. Voi reveni pe la tine, tema interesanta a acestui articol m-a captivat, promit! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. eu sunt la jumatatea cartii...insa ce ma uimeste este ca nu ma surprinde nimic.este ceva ce imi renaste din amintire.

    RăspundețiȘtergere
  3. Este clar,aici trebuie sa revenim, este tare captivant...

    RăspundețiȘtergere