28 dec. 2010

Raza de soare

din pacate,extrem de putini vor fi cei fericiti,pentru ca cei multi vor sa faca bani dar sa aplice ce trebuie pentru curatarea interioara cam deloc.multi au impresia ca banii si avutia reprezinta calea;amarnic se inseala!acestia nu vor fi niciodata fericiti.Nici cei saraci care au dorinta bogatiei nu vor fi fericiti,caci bogatia materiala si baneasca fie ca e in fapt,fie ca e in minte nu aduce fericirea.
Nu inseamna ca un bogat nu ar putea fi fericit;caci daca banii sunt pentru el un mijoc de a face bine aproapelui in acelasi timp curatind si sufletul,mai lesne ajunge el in Imparatia Cerurilor decat unul sarac,care merge la biserica dar ii e gandul sa aibe bani,masini si case sau injura si barfeste de cum iese din biserica.
Fericirea adevarata este dupa curatarea sufletului de negreala,dar cum putini cunosc aceasta stare,ceilalti refuza a accepta pentru ca nu au trait-o.Starea curateniei sufletesti nu prin demonstratii stiintifice se obtine si nici nu se dovedeste,ci se experimenteaza.

Imparatia Cerurilor este in fiecare om,bine,FOAAARTE BINE acoperita de frustrari,resentimente si ura acumulate in multele vieti traite.Nimeni nu poate obtine ADEVARATA FERICIRE cerand dovezi stiintifice,ci numai experimentand curatarea de stratul gros de impuritati.Nu-i usor,dar cand treci anumite etape,e sublim.Cand se trece de aceste etape,devine foarte amuzant cand unul care spune ca Isus,Buddha etc fie nu au existat,fie au aburit vorbind in parabole,necunoasterea sa vizibila venind din neexperimentare.

Cel mai dragut este insa ca ABSOLUT TOTI,pana la ultimul om,trebuie sa treaca prin asta.Cine neaga si refuza necrezand e DOAR TREABA LUI.Nu face decat sa-si amane intrarea in Imparatia Cerurilor.
Dumnezeu e bun,iubitor,foarte glumet dar si foarte exigent.Cine vrea sa castige fericirea,trebuie sa munceasca,nu putin,din greu,dar Tatal nu perminte altuia sa munceasca pentru semeni,ci doar sa ajute.Pentru asta sunt Maestrii si preotii cu har.Ei orienteaza,doar atat;restul depinde de discipol.

Deci,Raza de Soare,raspunsul la intrebarea:Ferice....dar cati vor fi fericiti?raspunsul este-extrem de putini!lumea e plina de orgoliosi si neincrezatori!e absolut problema lor.

Un comentariu: