21 ian. 2011

Omul rau si omul bun

Nu exista om rau!Este doar o aparenta dictata de interiorul tau.Exista frecvent cazuri in care omul loveste,priveaza pe altul de lucruri care nu-i apartin,inseala,ucide...acestea sunt izvorate din neputinta satisfacerii dorintelor.Omul doreste prea mult sa aibe anumite posibilitati:casa,masina,bijuterii,imbracaminte etc...Evident,apare aici ideea de strict necesar,insa si strictul necesar e dictat tot de dorinta si e variabil.Astfel,omul ajunge sclavul dorintei...ce bine ar fi daca omul si-ar dori sa fie mai bun si asta sa fie singura lui dorinta.
De la a dori ajunge omul la a fi trist,invidios,apoi la a fi manios,la ura,la inselare(furt),la crima.Dar...de unde izvoraste dorinta?din FRICA!omului ii este teama ca moare de foame,ca nu are ce da copiilor sa manance,ca nu are ce imbraca,ca nu are un acoperis,si apoi teama ca de a nu iesi din confort.Controlul....totul porneste din FRICA DE A NU PIERDE CONTROLUL!
Ce bine ar fi daca omul ar incerca sa mediteze,seara macar 5 minute la trairile sale,sa le afle adevarata cauza,FRICA.
Daca omul ar inlatura frica din sufletul sau,ar descoperii ca exista armonie in Univers,ca totul e energie si Constiinta,si ca traind in armonie cu Universul se creaza orice conjunctura de a obtine strictul necesar fiecaruia,fara insa a prejudicia si ranii pe ceilalti.Atunci omul isi va arata BUNATATEA,acea bunatate proiectata de D-zeu,Creatorul,Constiinta universala in fiecare om,bunatate umbrita de frica.
Nu exista oameni rai,ci doar oameni manipulati de dorinte si de frica.

Cand vezi un om rau,adu-ti aminte ca e rezultatul suferintei din dorinta de a avea si din frica pierderii controlului.Si intreaba-te,tu nu traiesti dorinte in viata de zi cu zi?faptul ca neimplinirea unora dintre ele nu iti innegreste sufletul atat de tare,nu inseamna ca esti mai bun ca cel din fata ta.Acela care isi manifesta rautatea-care acopera in strat mai subtire sau mai gros bunatatea-este de fapt OGLINDA TA!
Nu exista oameni rai,ci doar oameni care nu se inteleg.

Cand iti cumperi o haina intreaba-te daca iti este absolut necesar,daca nu cumva cea veche inca e buna si daca e absolut necesar sa fi in "pas cu moda".Intreaba-te daca e dorinta ta sau daca nu cumva altul incearca un control asupra ta(reclama,sugestia prietenilor etc).
Cand umpli frigiderul cu branza,cascaval,copane,fleici de porc,carnati,sarmale,intreaba-te daca chiar ai nevoie de toate.Cand mananci 2 felii de branza intreaba-te daca chiar organismul tau are nevoie de amandoua.Cand mananci un copan,intreaba-te daca nu cumva iti ajunge jumatate.Intreaba-te daca nu cumva esti dominat de dorinta de a simtii gustul si nu de realitatea foamei.
Cand iti cumperi un parfum,intreaba-te daca mai ai acasa vreunul,iar daca da,e absolut necesar si acesta sau esti dominat de dorinta?


Voi,cei aparent rai,sunteti oglinda mea!pentru ca vad in voi ce exista in mine.Stiind legea rezonantei imediat apelez la bunatatea din mine,pe care o curat seara de seara prin meditatie,si subtiez treptat stratul frustrarilor existente in mine.Vai,ce frumos devine omul care era rau,ce luminozitate,ce blandete!dar stiu ca el devine bland si bun doar cu mine....iar cu cel care are inca strat gros de frustrari,tot rau este.

Ai avut de a face cu oameni rai?mediteaza!nu cumva stratul frustrarilor tale e cam gros?

4 comentarii:

 1. Draga mea, cam asa procedez eu, mereu-prin excludere- si, in final, cumpar doar pentru altii.
  Ce fel de om sunt?

  RăspundețiȘtergere
 2. nu eu trebuie sa ti raspund,insa daca cei pentru care cumperi sunt nevoiasi si nu-s membrii familiei...esti o comoara!pe de alta parte,raspunsul il vede fiecare in functie de cum se comporta semenul fata de el,caci cel din fata e oglinda...

  RăspundețiȘtergere
 3. Foarte bine ai explicat mecanismul frică-dorinţă! Lazarev, acest mare terapeut rus, spunea şi el că în omul dominat de dorinţă se naşte cu uşurinţă un criminal. Adică, pentru satisfacerea dorinţelor sale, el ar putea ajunge până la gesturi extreme.

  Îmi plac textele tale, şi mi-am permis să folosesc un link al tău drept referinţă la un text al meu. Tocmai pentru că îl completa foarte bine!

  Îţi doresc numai lumină pe cale, ca să le poţi da şi altora!

  RăspundețiȘtergere
 4. Din pacate,nu am apucat sa citesc pe Lazarev,desi am realizat din mailurile primite ca suntem pe aceeasi lungime de unda.Poti folosi orice doresti de aici,si chiar si pe mine daca ajuta.eu sunt doar un mic elev pe calea Tatalui,slavit fie Numele Sau!te imbratisez cu drag.

  RăspundețiȘtergere