29 ian. 2013

Maturitate

Astazi, am poposit pe blogul Cristinei si am citit despre Maturitate...are mare dreptate.
Maturitatea nu tine de varsta , ci de modul in care abordam si rezolvam aspectele vietii si sa ne asumam consecintele. Intradevar, maturitatea reprezinta o forma de putere si, cu cat ea se dezvolta, cu atat impresia ca putem orice, si ca absolut toata puterea e a noastra si nu vine din alta parte, devine uriasa.
Ma uit asadar, in vietile celor care s-au departat de Dumnezeu, in lumea celor care se bazeaza doar pe ceea ce vad si care fac din oamenii de stiinta dumnezei pentru ca apoi, crezand orbeste in stiinta limitata, uita de Dumnezeu-forta cosmica care aduce viata in om.
Mult am vazut astfel in lumea medicala...iluzia puterii conferita de ameliorarea bolilor - si nu vindecarea pentru ca stim cu totii ca majoritatea bolilor recidiveaza de fapt pentru ca prin tratamente sunt ascunse simptomele si se produce doar stagnarea - face ca medicul sa dezvolte ego-ul in contextul in care refuza sa creada in existenta unei forte cosmice superioare lui.
In schimb, medicul care lucreaza stiind ca puterea sa vine dintr-o forta superioara cosmica este un medic nearogant, bland, si cu mult mai multe reusite in meseria sa decat medicul devenit ateu.
Priviti in lumea justitiei...cei care nu cred in forta cosmica numita de om Dumnezeu, cred numai in ei si nu le pasa de nedreptatea ce o creaza.
Priviti in lumea preotilor...devenita meserie si propagata fara vocatie ea se caracterizeaza prin fariseism si paradoxal,ateism.
Acelasi lucru intalnim in toate sferele ocupationale.... economic, politic, educational etc
Evident, nu trebuie sa ne lasam pacaliti de vorbele aparent pline de cuvinte divine dar insotite de comportament clar ateic, caci adevarata forta divina se regaseste si in dulceata cuvintelor si in manifestarea individului.

Atunci cand omul crede in forta divina el devine capabil sa-si asume consecintele actiunilor sale de care Luiza-Cristina mentiona.
Cred ca maturitatea unui om se dezvolta o data cu cresterea constientizarii existentei divine si a legaturii sale cu aceasta forta numita Dumnezeu. NUMAI aceasta constientizare este cea care determina o societate sanatoasa mental si fizic creand oameni responsabili care pun dragoste si pasiune in munca lor si care vad in semeni fiinte divine carora sa le daruiasca respect si iubire.

2 comentarii: