20 ian. 2013

Spirit, suflet, psihic, trup


Omul este alcatuit din spirit, suflet, psihic si trup. Natura substantei difera, pe masura ce ne miscam prin diferitele dimensiuni, si este in legatura directa cu tipurile de energie care curg prin ea.
Trupul il vedem cu totii prin ochii fizici si reprezinta condensarea energiei in materie. El se afla in legatura cu celelalte corpuri subtile ale omului prin centrii energetici (chakre) principali, secundari si tertiari si meridiane.
Psihicul sau corpul mental curprinde gandurile, ideile, imaginile, conceptele si convingerile proprii ale individului si proceseaza pe cele ce vin din exterior. Kenneth Meadows defineste foarte frumos psihicul ca fiind un procesator de informatii. “De aceea cand spunem despre cineva ca “ nu este in toate mintile” ne referim la  faptul ca persoana si-a pierdut capacitatea de a procesa informatiile – de a gandi. Cand suntem intrebati “la ce te gandesti”, suntem invitati sa ne dezvaluim procesele psihice ale gandurilor.
Gandurile si imaginile reprezinta miscarea modelelor de energie in Sfera psihica. Gandurile pot lua o anumita forma, la fel cum o face materia fizica. Diferenta este aceea ca substanta psihica din care sunt alcatuite formele de ganduri este cu mult mai delicata si mai putin stabila decat substanta fizica.”
Aceasta energie subtila a psihicului circula prin organism producand blocaje sau energizand centrii energetici, meridianele si in timp cu efect la nivel de corp fizic, negativ sau pozitiv.
Cand gandurile sunt insotite de trairi afective apar emotiile, care sunt inregistrate in suflet.
Astfel, cand entitatea se dezbraca de haina trupeasca ia cu sine informatiile inregistrate la nivelul sufletului, tot ceea ce i-a determinat emotii in viata, bune sau rele. Nu ia cu sine corpul psihic sau mental, ci numai spiritul si sufletul ( corpul energetic ).
Psihicul este rampa de lansare a informatiilor avand efecte in trup si suflet. O parte din consecinte apar acum si aici, in aceasta viata alaturi de cele provenite din alte vieti si care au ramas in folderele sufletesti. Iar o alta parte vor aparea in vietile urmatoare.
Spiritul ramane pur, curat dar insotit de impuritatea trairilor sufletesti, emotiile care s-au alaturat candva gandurilor de control, judecata sau atasament.
Scopul vietii in trup este stergerea treptata, fie prin constientizare, fie prin reexperimentare pana la saturatie si invatare, a acestor informatii aflate inmagazinat in suflet pana cand spiritul ramane din nou liber si nelimitat.
Modalitatea prin care sufletul nu mai inregistreaza emotiile negative  si astfel, treptat numarul evenimentelor neplacute atrase scad, este parcurgerea vietii bazandu-se pe principiile morale incercand astfel un stil de viata cu cat mai putine greseli si invatarea acceptarii, iertarii si detasarii renuntand la control si judecata fata de semeni.
Informatiile limitatoare inmagazinate in substratul energetic al corpului dispar prin invatarea acestor lectii ale iertarii, acceptarii si detasarii sub influenta experiementelor vietii intr-un timp mai indelungat sau scurtand acest timp prin studierea invataturilor spirituale si aplicarea unor tehnici anume care actioneaza asupra centrilor energetici, meridianelor si “folderelor” cu informatia acumulata pana in prezent.
Asadar, raportat la rezultatul final – eliberarea spiritului – nu exista rau, tot drumul fiind presarat doar cu experimentari si invataturi. Noi alegem insa cum sa resimtim acest drum, mai usor sau mai greu in functie de sprijinul pe care-l dorim.
Sprijinul cosmic divin este mult mai puternic atunci cand alegem sa avem un corp energetic cu cat mai putine blocaje sau deloc asta implicand moralitate, hrana pe cat posibil fara toxine si hidratare,sport si/sau tehnici de yoga indiana sau chineza care implica toate corpurile nu numai mental.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu