9 mar. 2013

Din colectia Filmul spiritual


1.Masa critica
In viata umanitatii incepe sa se manifeste o noua trezire spirituala, generata de masa critica a indivizilor care isi traiesc viata ca o inflorire spirituala, ca o calatorie in care se simt condusi de coincidente misterioase.

2.Un prezent mai amplu
Aceasta trezire aduce cu sine o noua viziune asupra lumii, mai completa, care tinde sa inlocuiasca preocuparea ultimelor 5 secole pentru supravietuire materiala si confort.
Desi aceasta preocupare pentru tehnologie a reprezentat un pas important, actuala trezire fata de coincidentele vietii ne ajuta sa ne deschidem catre adevaratul scop al vietii umane pe acesta planeta si catre adevarata natura a universului nostru.

3.Totul este o chestiune legata de energie
Oamenii incep sa-si dea seama ca nu traiesc intr-un univers al materiei, ci intr-un univers al energiei dinamice. Tot ceea ce exista este un camp de energie sacra, pe care il putem simti si intui.
Mai mult, noi putem proiecta energia de care dispunem prin focalizarea atentiei nostre in directia dorita ("energia curge intotdeauna catre locul in care se focalizeaza atentia"), influentand astfel alte sisteme energetice si amplificand rata coincidentelor in viata noastra.

4.Lupta pentru putere
Mult prea des din pacate, oamenii isi taie singuri legatura cu marea sursa de energie, simtindu-se astfel slabi si nesiguri. Pentru a dobandi energie, noi avem tendinta sa ii manipulam sau sa ii fortam pe cei din jur sa ne acorde atentia lor, si implicit din energia lor.
Atunci cand ii dominam pe altii, noi ne simtim mai puternici, dar ei raman vlaguiti si nu de putine ori ne raspund cu aceeasi moneda. Competitia pentru energia umana - o sursa limitata - este cauza tuturor conflictelor intre oameni.

5.Mesajul misticilor
Insecuritatea si violenta dispar atunci cand experimentam legatura directa cu energia divina dinlauntrul nostru, legatura descrisa de misticii din toate traditiile. Cateva din expresiile relevante ale acestei legaturi sunt starea de bunastare interioara, de detasare, si senzatia continua de iubire.
 Legatura este reala numai daca exista aceste semne. In caz contrar, ea este imaginara.

6.Lumina asupra trecutului
Cu cat reusim sa ramanem mai mult timp constienti de aceasta legatura, cu atat mai usor ne vom da seama de momentele in care pierdem legatura, care apar de regula atunci cand suntem supusi stresului.
In asemenea momente, putem constata felul in care le furam noi insine energia celor din jurul nostru.
Odata constientizate aceste manipulari, legatura de care vorbim devine mai puternica, iar noi incepem sa descoperim propria noastra cale de crestere spirituala si misiunea pe care o avem in viata, contributia pe care o putem aduce la mersul mai departe al acestei lumi.

7.Pe firul lucrurilor
Revelarea menirii personale amplifica inca si mai mult fluxul coincidentelor misterioase care ne conduc catre implinirea destinului nostru.
La inceput avem numai intrebari, apoi vise nocturne, reverii diurne, iar intuitiile ne conduc catre revelarea raspunsurilor, care se manifesta de regula prin sincronicitati, venind catre noi dinspre alte fiinte umane.

8.Etica interpersonala
Noi putem amplifica frecventa coincidentelor care ne ghideaza prin schimbarea in bine a atitudinii noastre fata de cei din jur ( adica prin transfigurarea lor). Indeosebi atunci cand suntem implicati in relatii amoroase nu trebuie sa pierdem din vedere legatura interioara.
Schimbarea atitudinii noastre fata de oameni prin transfigurarea lor este cu atat mai eficienta daca este practicata in grupuri, in care fiecare membru poate simti simultan energia tuturor celorlalti.
In cazul copiilor,acest lucru este extrem de important pentru cresterea lor si pentru siguranta lor interioara.
Sa vezi frumusetea pe fata celorlalti inseamna sa-i ajuti sa se apropie de sinele lor superior si sa le amplifici astfel sansa de a auzi un mesaj venit prin sincronicitate.

9.Viata care urmeaza
Pe masura ce vom evolua catre implinirea plenara a misiunii noastre spirituale, tehnologia supravietuirii va deveni din ce in ce mai automatizata, iar oamenii se vor putea focaliza din ce in ce mai mult asupra cresterii lor spirituale.
Aceasta crestere ii va proiecta pe nivele enrgetice din ce in ce mai inalte, transformand in cele din urma trupurile lor in corpuri spirituale si unind astfel dimensiunea in care traim cu ceea ce numim "viata de dincolo (lumea cealalta)", incheind astfel ciclul nasterilor si al mortilor.

10.Sa fii una cu viziunea
Sustinerea Viziunii asupra Lumii inseamna sa fii una cu Viziunea asupra Lumii.
Sustinerea Viziunii inseamna sa o traiesti personal si sa proiectezi intentia binelui suprem asupra viitorului. In ultimul capitol din romanul A zecea viziune, David afirma ;"Principalul aspect al acestei viziuni nu se refera in primul rand la experimentarea ei, desi si acest lucru este destul de dificil.

Important este felul in care proiectam aceasta Viziune asupra viitorului, felul in care o sustinem pentru restul umanitatii. Asta este esenta celei de-a Zecea Viziuni."

Sustinerea Viziunii inseamna sa stii ca te afli aici pentru un scop.
Invatati sa vorbiti cu spiritele Pamantului. Invatati sa mirositi vantul. Ascultati sunetul multimii.
Disciplinati-va mintea pentru ca ea sa accepte informatii noi; confruntati aceste informatii cu convingerile dvs actuale, pentru a vedea ce vi se potriveste cel mai bine in acest moment al existentei dvs.

Urmati calea pe care va indruma sincronicitatile, adulmecati, ascultati, incordati-va precum o caprioara, asteptati, priviti - apoi, cand momentul a sosit faceti marele salt, la fel ca Pegas, calul inaripat. Sariti dincolo de prapastie.

Aduceti-va aminte ca timpul joaca un rol  foarte important in planurile dvs.[...]

Construirea puntii care face legatura cu semenii nostri

In romanul A zecea Viziune , catre sfarsitul povestii, grupul face eforturi pentru a atinge acea stare de coeziune necesara pentru a putea opri prin concentrare sa experimentul din vale.
Desi eroii fac mari eforturi, ei nu reusesc sa sustina viziunea.
Exista o scurgere de energie, datorata faptului ca il considera pe Feyman, omul care incearca sa obtina noua tehnologie cu orice costuri, drept dusmanul lor, impotriva caruia trebuie sa lupte si pe care trebuie sa-l invinga.
Concentrandu-se asupra lui, ei il incarca pe acesta cu energie, amplificandu-i puterea. Aceasta este capcana in care putem cadea cu totii daca ne cramponam de adversitate, de energia de tip "anti-".

In final, grupul realizeaza ca ar avea mai mult succes daca l-ar vizualiza pe Feyman amintindu-si de ce incearca sa obtina aceasta noua tehnologie, trimitand astfel energia lor pentru sustinerea Viziunii lui originale, de la Nastere.

fragmenete din cele 2 Ghiduri experimentale ale romanelor Profetiile de la Celestine, A-zecea viziune si Secretul Shambalei.
Ghidurile cuprind aplicatii ,in grupuri,ale celor 10 viziuni.
Filmul poate fi urmarit aici :
 
 http://casatreziriindieni.blogspot.ro/2010/03/profetiile-de-la-celestine.html


Un comentariu: