27 iun. 2013

Meditatia de concentrare

Mintea este ca o maimuta.In permanenta miscare.Este un spatiu prin care circula gandurile tulburi.Rolul meditatiei este de a linisti mintea.Meditatia de concentrare consta in fixarea mintii asupra unui obiect, punct sau actiuni.
1.Aseaza-te comod, fie in lotus, fie pe scaun, cu picioarele paralele.Spatele drept.Inchide ochii,respira de cateva ori adanc.
Astupa nara stanga cu degetul aratator si INSPIRA prin nara dreapta lumina rosie, cristalina,pe care o cobori paralel cu coloana vertebrala,pe dreapta, pana la proiectia pe coloana a ombilicului.Acolo,pe sub acest punct, treci lumina rosie pe partea stanga a coloanei vertebrale, o transformi in lumina alb-argintie si, pe EXPIR, o directionezi in sus, iesind prin nara stanga,acum eliberata de deget,pe care l-ai folosit acum pentru nara dreapta.
Fa acest exercitiu de cateva ori.Atentia va invata sa fie vigilenta.
2.Acum astupa nara dreapta,si INSPIRA prin nara stanga lumina alb-argintie,pe care, pe EXPIR o elimini prin nara dreapta dar ca lumina rosie transformata astfel pe sub punctul de proiectie al ombilicului pe coloana.
Fa acest exercitiu de disciplinare a mintii.
Mai are un efect...curata sinusurile si meridianele principale ale organismului.
3.Acum,fixeaza palmele cu fata in sus,sub ombilic,dreapta peste stanga si cu buricele degetelor mari unite formand un triunghi.
INSPIRA in acelasi timp lumina rosie prin nara dreapta,lumina alba prin nara stanga.Coboara-le paralel cu coloana vertebrala,si sub proiectia ombilicului pe coloana,le introduci in coloana vertebrala.Acum urci energia, sub forma de lumina albastra,pe coloana pe EXPIR,si o elimini prin frunte,prin Ajna mai exact.
Concentreaza-te pe ce simti in organism....vibratii,apasare,caldura etc.
4.Imagineaza-ti o lumina alb-aurie stralucitoare in fata ta.Pe INSPIR o vezi cum intra prin nas,gat,coboara prin mijlocul toracelui,al abdomenului,pelvisului ca printr-un tub, pana ajunge in pamant.
Pe EXPIR,vezi cum lumina iese pe acelasi drum,pelvis,abdomen,torace,gat,nas si coloana continua traseul pana in pamant,prin exterior.
Daca simti ca se blocheaza undeva, nu forta.Pe expir parcurge acelasi traseu in sens invers.
Data viitoare poti avansa mai mult.
In timp, in decursul avansarii in practica vei ajunge sa parcurgi un circuit neintrerupt de lumina, coloanele unificandu-se in pamant si realizand inradacinarea.

Practica zilnic acest exercitiu si mintea se va disciplina, starea interioara va fi de pastrarea calmului in orice situatii si obtinerea linistii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu