12 aug. 2013

Energia sexuala si comportamentul

Ți s-a întâmplat vreodată să fi depășit, la volan fiind, de câte un șofer grăbit și care în graba lui, încălcând legea și respectul față de partenerii de trafic, să deranjeze?
Acesta face parte din categoria oamenilor despre care bătrânii spuneau "nu li-s boii acasă".
Acesti oameni sunt cei care din dorința de a realiza obiective personale nu își respectă semenii. Sunt mulți,nu-i așa?
Intenția aici nu este de a judeca, ci de a vedea de unde decurg toate acestea, trecănd peste aspectul educațional și al bunului simț care oricum se nasc din cunoaștere.
Echilibrul interior apare din armonizarea energiilor interioare, yin și yang. Un rol extrem de important îl are energia sexuala; nu ne gandim la activitatea sexuală în sine in acest moment, ci la utilizarea în mod conștient a energiei existente în organele sexuale, în abdomenul inferior. Taoiștii cunosc importanța acumulării în DanTien a energiei și apoi deplasarea și folosirea ei în segmentele superioare ale organismului pentru sănătate și pentru împlinirea stilului de viață corespunzător misiunilor lor.
Cei care utilizează haotic energia sexuală merg spre dezechilibru în gândire și manifestare. Devin nerăbdători, agitați, nervoși și frecvent sunt axați pe câștiguri materiale rapide. Evident, au și o viață sexuală nearmonioasă, cu partenere frecvente și/sau relații extraconjugale, făcând schimb de energie informațională în mod necorespunzător, bulversant pentru organism. Aceste informații, preluate prin relații sexuale multiple, nu se elimină de la sine, se acumulează și produc blocaje la nivel de meridiane și centrii energetici inițial inferiori, apoi și la cei superiori, determinând gândire haotică, rațională din punct de vedere al celui în cauză, dar doar aparent.
Soluția o reprezintă conștientizarea importanței energiei sexuale și utilizarea ei în mod responsabil, moral, pentru a obține o viața echilibrată si armonioasă. Nu degeaba spun adevărații preoti "fii fidel nevestei/soțului". Cu siguranță, cândva se știa și la nivel de religie implicațiile vieții sexuale dezechilibrate asupra organismului și minții, dar informațiile s-au pierdut de-a lungul timpului.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu