18 aug. 2013

Roz bombon

Am observat multe persoane, de sex feminin mai ales, care lansează idei de genul...noi suntem perfecți, nu suntem greșelile noastre, nu suntem acțiunile noastre..... doar mintea și trupul sunt vinovate (probabil) că aruncă vreo vorbă jignitoare - gândind că cerșetorul e un șarlatan la vârsta neputinței trupului - sau că trecem pe lângă firava bătrânică fără să o ajutăm să care sacoșica.
Întradevăr, după ce conștientizăm factorii perturbatori și necesitatea practicării virtuților și CURĂTĂM intens sufletele de încărcătura informațională acumulată de-a lungul timpurilor, descoperim că nu suntem....nici măcar sufletele noastre.

Dar ce este sufletul?
Sufletul este încărcătura energo-informațională acumulată de-a lungul timpurilor și, care se transmite din viață în viață. El cuprinde karma pozitivă și negativă. După conștientizarea cauzelor suferințelor și începerea drumului curățării conștiente, aceasta încărcătură informațională începe să scadă până la dispariție, moment în care omul scapă de suferință, scopul existenței lui pe acest pământ.
Dacă omul nu face nimic și doar își închipuie perfecțiuni și dictează minții să vadă frumosul, dar evită ceea ce Universul îi trimite ca provocare să vadă și să acționeze, cum ar fi agresivitatea semenilor asupra altor semeni, furturi, oameni care nu au ce mânca sau îmbrăca etc...aspecte ce îi apar în cale, și la care nu intervine în mod pozitiv, atunci doar se minte, iar suferința sa se va perpetua datorită factorului cel mai grav : ignoranța.

Dar ce este Spiritul?
Spiritul este ceea ce nu dispare niciodată. Este partea pură și cea mai stralucitoare din om. Este ceea ce nu se poate altera, murdări. Este infinitul în finit. Este cel mai subtil "element " și greu de accesat de către cei care nu au început curățarea interioară. Este sublimul. Este....Cel Nenumit. El este "acoperit" de sufletul cu impuritățile sale și nu poate fi observat,  descoperit decât dupa ce sufletul devine curat de dorințe, trăiri, liber de atașamente, liber de tristeți dar și de bucurii, liber de frumos, dar și de urât.

Cei care practică rugaciunea și meditația frecvent și regulat au observat că persoanele agitate fug din preajma lor sau, în cazul celor agresivi, aceștia din urmă devin recalcitranți. Aura practicantului pătrunde în aurele celor din jur și începe să curețe, eliberându-i de blocajele existente. Acest lucru se produce treptat, însă inițial simțind o schimbare, aceștia reacționează.
La acest lucru se referă propoziția "Schimbarea vine din interior".

Așadar, până la faza în care ne-am curățat sufletele (începand cu mintea, evident), noi suntem și greșelile noastre și acțiunile noastre. Pentru că acestea se înregistrează în sufletele noastre. Abia DUPĂ curățarea energo-informaționala, nu mai suntem greșelile și acțiunile noastre. Nici nu mai avem cum.
"Nu suntem greșelile și nici acțiunile noastre" duce la perseverența în omiteri și acțiuni ignorante. Asemănător cu enoriașul care se spovedește și apoi repetă păcatele. Nu e nicio diferență....decât de curentul de proveniență : în primul caz, proveniența new age, în cel de-al doilea, proveniența religioasă (bine explicată în cărțile ortodoxe, prost redată de preot sau înțeleasă de mirean). De fapt, new age este un curent izvorât dintr-o sursă prost ințeleasă....filozofia și credința orientală. Occidentalii preiau, dar numai ce le place.

Evident că ne place să vedem frumusețea, să vrem să fie frumos pe planetă. Însă nu obținem acest lucru mințindu-ne și ignorând aspectele mai puțin sau deloc frumoase. Adevărata frumusețe interioară o descoperim abia după multă muncă de curățare interioară, prin practici meditative, rugăciuni și binecuvântări, fapte bune. Și este magnifică această frumusețe; de care nu trebuie să ne atasăm, ci să mergem mai departe.

Un comentariu:

  1. noi suntem și greșelile noastre și acțiunile noastre - cat de adevar si cat de mult le place oamenilor sa ocoleasca acest adevar :)

    RăspundețiȘtergere