10 sept. 2013

De la animal la om

Caci tot unii au placerea deosebita sa-si lase copiii sa agreseze animalutele si, mai rau, sa le omoare cu sange rece....voi povesti acum soarta – pana la acest moment – a unui tanar, vecin cu mine.

Acum acest tanar are in jur de 16-18 ani....nu stiu cu exactitate. Insa, cand era de 5-6 ani, avea o placere sadica, neoprita de parinti sub pretextul „e si el copil”, sa omoare catelusi si pisici.

Timpul a trecut, copilul parea ca s-a mai linistit....parea, desi mai avea accese de agresivitate verbala, fizica mai rar. Probabil ca mai chinuia animalele.

Acum e arestat. Impreuna cu un alt tanar a intrat peste o batrana si a omorat-o.

Normal ca, in cazurile unde intervine parintele sau anturajul in educatia copilului, soarta acestuia se schimba si poate deveni un adult respectabil.
Dar acolo unde parintele sau societatea nu intervin, se naste monstrul.

Era o zicala „azi furi un ou, maine furi un bou”.
E valabil si pentru „azi agresezi un pui, maine iti bati parintii”, dar si pentru „azi omori un catel, maine omori un om”.

Esti parinte? Fi mai atent la ce face copilul tau! De tine depinde viitorul lui!

2 comentarii:

  1. Cat adevar in cuvintele scrise de tine! Am vazut copii care chinuiau animalutele numai pentru ca puteau! Le incolteau si cand le prindeau le invarteau de coada si le aruncau de pe un bloc de sapte etaje. Eram copil cand am vazut o astfel de scena si cei care au aruncat pisoiul erau "prieteni de joaca",nu mai mari de 6-7 ani. Nu voi uita niciodata sunetul trupusorului care s-a zdrobit de caldaram. Nici azi, dupa aproape 40 de ani nu ii salut pe acesti oameni. Au familii frumoase, dar pentru mine nu exista.
    Zile fericite iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  2. Trist!sper ca s-au cait pentru crimele lor!

    RăspundețiȘtergere