10 sept. 2013

Nimic nu-i intamplator

Patima ce o gandim si manifestam in privinta unor aspecte ale vietii unde dorim, cu tot dinadinsul, sa detinem controlul determina atragerea platii conform gandurilor noastre.

Evident, Universul ne da sa traim ce le dorim celorlalti lasand sa treaca o perioada, mai scurta sau mai lunga, prin care primim un ragaz de constientizare a greselilor si rectificare a efectelor acestora. Doar circumstantele difera.
Cum am observat in ultimii ani gandiri, stiluri de viata si destine, am fost atenta si la o stire aparuta pe un canal de televiziune privitor la poetul nostru, Mihai Eminescu.

Iata ce scria Mihai Eminescu despre cainii comunitari, in 1876 :
"D.N. Pascu, subprefect în ţinutul Dorohoiului, primblîndu-se pe uliţele Mihăilenilor, a fost muşcat de un cîine turbat. Idrofobia au cuprins fără scăpare organismul numitului mai sus, încît, cu toate silinţele amicilor şi rudelor, dar mai ales cu toată lăudabila îngrijire de aproape din partea dlui Dimitrie Moruz, prefectul de Dorohoi, au repauzat în 17 curent.
Acest caz ne reîmprospătează în minte drepturile de cari se bucură ab antiquo cînii în iubitul nostru oraş Iaşi, cari drepturi ar trebui supuse unei filantropice reviziuni din partea locurilor competente. Fiind odată bine stabilit că este oarecare deosebire între Iaşi şi Mihăileni, am întreba cu multă umilinţă: oare multă vreme au să rămîie neatinse imunităţile cînilor din oraş, cari cînd izolaţi, cînd doi cîte doi, cînd constituiţi în mici societăţi de voiagiu, se bucură de o existenţă foarte nesupărată şi totuşi foarte supărătoare pentru conlocuitorii lor bipezi. De aceea, pentru a evita o statistică specific ieşană a cazurilor de idrofobie, credem că nu greşim rugînd autorităţile competente a ordona o mai strictă mînuire a măsurilor pentru stîrpirea cîinilor de prisos"
Animalele, ca si oamenii, sunt tot creatia Lui Dumnezeu – sau a naturii sau Universului sau cum vreti sa spuneti fortei ce creeaza atat de inteligent.
Daca omul isi construieste o casa si altul vine cu buldozerul si o darama, detinatorul casei va veni cu bâta, pusca si tot neamul sa il invete minte pe distrugator,nu?
E destul de naiv cel ce crede ca Dumnezeu creeaza ceva si permite sa ii fie distrusa creatia. De aceea, El a creat niste legi ale actiunii si reactiunii. In Vechiul Testament acestea au fost numite banal “dinte pentru dinte”.
Evident, Dumnezeu nu pedepseste, ci insasi gandirea si actiunea omului atrage asupra lui efectul manifestat prin mijlocirea legilor actiunii si reactiunii. Deci, omul se pedepseste singur.
Sa vedem, dupa ceva ani ce s-a petrecut in viata lui Mihai Eminescu conform wikipedia :


28 iunie 1883 - a fost internat în sanatoriul doctorului Șuțu, cu diagnosticul de psihoză maniaco-depresivă, nicidecum ceva incurabil.
20 martie 1889. Concluzia raportului medical a fost următoarea: “dl. Mihail Eminescu este atins de alienație mintală în formă de demență, stare care reclamă șederea sa într-un institut”

Departamentulde Parazitologie, Universitatea de Medicina si Farmacie "Victor Babes", Timisoara afirma ca "dupa analizarea ipotezelor medicale, concluzionam ca el a suferit de tulburare bipolara si a murit datorita intoxicarii cu mercur, un tratament inadecvat administrat ca urmare unui diagnostic incorect (sifilis). Internat in locuri inadecvate si tratat de catre medici incompetenti, el a suferit nu doar fizic ci si moral, nu s-a putut adapta stressului si a murit in mod prematur".

Universul a indeplinit dorinta lui Mihai Eminescu. El a dorit “stârpirea” cainilor, insa dorinta de exterminare a vietii altei creatii atrage dupa sine intreruperea vietii proprii, in circumstante asemanatoare.
Moartea cainilor nu ar fi fost fireasca, ci sub actiune criminala. Exact acelasi lucru s-a oferit lui Eminescu, conform cerintei sale exprimate in urma cu cativa ani.

De obicei, cei care gandesc agresiv fata de animale o fac si fata de oameni. Cu siguranta, poetul judeca si regreta existenta unora care se opuneau planurilor sale.

Cine ucide o fiinta, va muri in mod asemanator.

Evident, multi vor considera o coincidenta. Urmariti numai gandirea si manifestarile oamenilor din jurul dvs si modul in care moare. Veti gasi enorm de multe “coincidente” intre ceea ce gandeste el in general, ce doreste celorlalti, ce atrage in viata lui si cum pleaca din aceasta dimensiune.

PS. Tulburarile psihice sunt rezultatul refuzului acceptarii existentei in viata a unor fiinte.
      Tumorile sunt rezultatul refuzului acceptarii propriei vieti. In functie de localizare se       
       poate interpreta genul de ganduri ce au determinat aparitia celulelor tumorale.

Un comentariu:

  1. Foarte adevarat articolul.In zilele noastre,am fi in stare sa starpim o anumita specie,doar sa supravietuiasca a noastra.Va felicit !

    RăspundețiȘtergere