8 dec. 2013

Dominatorul

O persoană care reacționează vehement, agresiv este o persoană impunatoare. Acest gen de persoană este dominată de o teamă covârșitoare neconștientizată, o frică ce otrăvește de foarte mult timp sufletul (precum și organele interne începând cu rinichii și trecând la inimă și ficat, evident în timp) și trezește în sine o dorință exacerbată de control asupra semenilor, control care îi dă impresia de siguranță. 
Frica își are originea în ignoranță. Nu ignorarea învățăturilor din "înaltele" școli (caracterizate prin IQ), ci ignorarea cunoașterii interioare (cunoaștere caracterizată eventual prin coeficient de înțelepciune), ignorarea pe sine ca suflet și spirit. Când reușește supunerea celor din jur, orgoliul său exacerbat se crede atotștiutor și adâncește ignoranța. 
Singura modalitate prin care această persoană va trece spre recunoașterea orgoliului său și a fricii este suferința. Cu cât ea persistă în orgoliu crescut, control și impunere, cu atât suferința se adâncește. 
Când suferința va atinge un nivel limită de rezistență al psihicului, aflat în stransă corelare cu fizicul, atunci va trece spre regasirea sinelui, căutarea divinului interior, conștientizarea greșelilor, a fricii și controlului. Din acel moment divinul își începe manifestarea cu adevărat, pacea va cuprinde treptat sufletul, iar iubirea sufletească ( și nu mentală, de control neconștientizată) începe să fie emanată la exterior. În jurul său începe să fie armonie, iar Universul creează toate conjuncturile necesare pentru îndeplinirea binelui.

2 comentarii: